Mam dzisiaj dla Was propozycję kolejnego dania do pracy. To sałatka z tuńczykiem, kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym, doprawiona domowym keczupem bez zbędnych dodatków oraz cukru.
Ugotujcie kaszę wieczorem przed spaniem. Rano pozostanie Wam tylko pokroić ogórki i wymieszać składniki a potem zapakować do słoiczka lub pojemniczka.
SKŁADNIKI:
(dla 2 osób)
- 100 g kaszy gryczanej
- 2-3 ogórki kiszone
- puszka tuńczyka w zalewie własnej
- 3-4 łyżki domowego keczupu bez cukru
- Kaszę ugotuj i ostudź. Możesz zrobić do dzień wcześniej.
- Ogórki pokrój w drobną kostkę.
- Odsącz z zalewy tuńczyka. Lekko rozdrobnij kawałki ryby.
- Połącz wszystkie składniki, wymieszaj i podawaj lub zapakuj do pojemniczka.
