JEDNOSKŁADNIKOWY SORBET WINOGRONOWY

Ten sorbet winogronowy to najprostszy i najkrótszy przepis w całej siedmioletniej historii bloga. Jeden składnik, nieco czasu na zmrożenie owoców i gotowe. Wybierajcie dojrzałe owoce, jeśli znajdziecie odmianę bezpestkową sorbet będzie “delikatniejszy”. Pestki dają nieco goryczki, która nam w zupełności nie przeszkadzała. Tyle o przepisie…

Winogrona były jednym z bohaterów 17 numeru magazynu Kocioł. To jeden z dwóch moich  przepisów z wykorzystaniem winogron. Za jakiś czas zaproszę Was na ten drugi, ale jeśli chcielibyście zobaczyć go już teraz, polecam lekturę Kotła. Dla zaostrzenia apetytu podrzucam inne propozycje winogronowe z tego działu:

 

  • Dietetyczne serniczki z chia i winogoronami
  • Kurczak w winogronach
  • Kuleczki serowe
  • Koreczki
  • Winogrona z gorgonzolą
  • Sałatka z winogronami i serem z niebieską pleśnią
  • Tartaletki z kremem winogronowym i winogronami
  • Tort winogronowy

Jeśli chcielibyście je zobaczyć, klikajcie w 17 numer.

SKŁADNIKI:

  • 1 kg zmrożonych białych winogron

PRZYGOTOWANIE:

  1. Winogrona przełóż do misy malaksera.
  2. Zmiksuj, podaj schłodzone.
Sorbet winogronowy
Print Friendly, PDF & Email

Zobacz także...

Zostaw komentarz