KOKTAJL WIŚNIOWO-MIGDAŁOWY Z CHIA

Lekko, bezcukrowo a jednocześnie pysznie… Cztery składniki, niewiele pracy – to prosty koktajl wiśniowo-migdałowy z nasionami chia.

Smacznego Wam życzę.

SKŁADNIKI:

  • 2 szklanki mrożonych wiśni marki Poltino
  • 3 łyżki ksylitolu
  • 2 szklanki niesłodzonego mleka migdałowego
  • 4 łyżki nasion chia

PRZYGOTOWANIE:

  1. Wiśnie przesyp na patelnię, zasyp ksylitolem i smaż do redukcji nadmiaru płynu. Co jakiś czas zamieszaj. Odstaw do przestudzenia.
  2. Mleko migdałowe wymieszaj dokładnie z nasionami chia. Po kilku minutach ponownie wymieszaj i odstaw do lodówki na godzinę (może być też na dłużej).
  3. Mleko z chia wymieszaj z wiśniami. Podawaj od razu.
Koktajl wiśniowo-migdałowy z chia

Print Friendly, PDF & Email

Zobacz także...

Zostaw komentarz