To masło kokosowe stworzyłyśmy wspólnymi siłami podczas sesję z pastami do pieczywa do 29. numeru Magazynu Kocioł. Pisałam już Wam o niej. Wraz z Kasią z Gotuj z Kasią i Asią z Apetyt na Kuchnię zrobiłyśmy kawał niezłej roboty i zgromadziłyśmy całkiem fajną bazę takich smarowideł do chleba: z rybą, z mięsem i vege. Były delikatne i bardziej pikantne, ale znalazło się również miejsce dla takich, które wybiorą miłośnicy słodkich śniadań. I właśnie taką propozycją jest dzisiejszy przepis.
Jeśli lubicie pasty do smarowania pieczywa koniecznie zajrzyjcie do numeru po wspaniałe inspiracje.
SKŁADNIKI:
- ½ szklanki oleju kokosowego
- 2-3 łyżki wiórek kokosowych
- 2-3 łyżeczki miodu
PRZYGOTOWANIE:
- Wiórki upraż na suchej patelni, ostudź.
- Przestudzone wiórki połącz z olejem kokosowym, dodaj miód do smaku i wymieszaj.
- Podawaj z lekkim pszennym pieczywem,,
Inne przepisy na pasty do smarowania chleba
znajdziesz na moim blogu tutaj.

1 komentarz
Sporo wartości kokos straci w wyniku prażenia?