W ten upalny wieczór zapraszam Was do lektury nowego numeru naszego magazynu KOCIOŁ (klik).
Cudownie letni choć kiedy powstawał brakowało nam ciepła straszliwie. Czuliśmy żal do natury, która nie chciała pomóc i podpiec słonecznymi promykami ciągle zielone wiśnie. Jednak daliśmy z siebie wszystko, aby to lipcowo-sierpniowe wydanie było na jak najwyższym poziomie.
A co w nim…?
Skoro lato to ochłoda – ja zapraszam na cudne lody wiśniowe na ksylitolu. Martyna i Żaneta przygotowały Przewodnik po wrocławskich lodziarniach.
Na pewno bohaterowie czyli wiśnia i cukinia, druga część domowej piekarni, w której znajdziecie kolejne przepisy na płaskie chleby oraz produkt regionalny, którym jest pstrąg.
Koniecznie zerknijcie na danie z kotła, w którym Gosia wraz z mężem, tuż przed wyjazdem na porodówkę, przygotowała młodą kapustę.
Świetne jak zwykle przepisy w kuchni dolnośląskiej oraz mój kącik z przesiedleńczymi opowieściami…
Zapraszamy…