KOCIOŁ – NUMER SZÓSTY

W ten upalny wieczór zapraszam Was do lektury nowego numeru naszego magazynu KOCIOŁ (klik).

Cudownie letni choć kiedy powstawał brakowało nam ciepła straszliwie. Czuliśmy żal do natury, która nie chciała pomóc i podpiec słonecznymi promykami ciągle zielone wiśnie. Jednak daliśmy z siebie wszystko, aby to lipcowo-sierpniowe wydanie było na jak najwyższym poziomie.

A co w nim…?

Skoro lato to ochłoda – ja zapraszam na cudne lody wiśniowe na ksylitolu. Martyna i Żaneta przygotowały Przewodnik po wrocławskich lodziarniach.

Na pewno bohaterowie czyli wiśnia i cukinia, druga część domowej piekarni, w której znajdziecie kolejne przepisy na płaskie chleby oraz produkt regionalny, którym jest pstrąg.

Koniecznie zerknijcie na danie z kotła, w którym Gosia wraz z mężem, tuż przed wyjazdem na porodówkę, przygotowała młodą kapustę.

Świetne jak zwykle przepisy w kuchni dolnośląskiej oraz mój kącik z przesiedleńczymi opowieściami…

Zapraszamy…

Print Friendly, PDF & Email

Zobacz także...

Zostaw komentarz