GOŁĄBKI Z INDYKIEM, BEZ RYŻU

Gołąbki z mięsem indyczym

Lekkie gołąbki z indykiem bez dodatku kaszy i ryżu, samo mięso zawinięte w liście włoskiej kapusty. Idealne w przypadku gdy ktoś unika węglowodanów. Gołąbki można podać z ziemniakami, pieczywem lub osobno ugotowanym ryżem czy kaszą oraz ulubionym sosem.

SKŁADNIKI GOŁĄBKI Z INDYKIEM:

PRZYGOTOWANIE:

  1. Wykrój z kapusty głąb. Zagotuj wodę, dodaj łyżkę soli i ocet. Do wrzątku włóż kapustę, po 5 minutach wyjmuj i przestudź.
  2. Mięso zmiel, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i dopraw solą oraz pieprzem.
  3. Porcje mięsa zawijaj w liście. Naczynie żaroodporne wyłóż zbędnymi liśćmi, ułóż gołąbki. Wierzch przykryj liśćmi.
  4. W szklance gorącej wody rozpuść kostkę bulionową, zalej gołąbki.
  5. Piecz w temperaturze 180 stopni C ok. 45 minut.
Print Friendly, PDF & Email

Zobacz także...

Zostaw komentarz