Wczorajsze prima aprilisowe kurczaczki – faszerowane jajka z wędzonym łososiem podane w formie odlotowych kurczaków. Bardzo proste do przygotowania, a dekoracją z pewnością chętnie zajmą się dzieci.
SKŁADNIKI NA FASZEROWANE JAJKA:
- 8 jajek
- 150 g wędzonego łososia
- 3 łyżki sosu wiosennego z koperkiem WINIARY
- kiełki, kilka oliwek, papryka marynowana, do dekoracji
- sól, pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
- Ugotuj jajka na twardo, następnie ostudź w zimnej wodzie i obierz.
- Z każdego jajka zetnij górną część, wyjmij żółtka i przełóż do miski
- Odłóż część łososia, którą przeznaczysz na ozdobę.
- Żółtka zmiksuj z pozostałym łososiem oraz sosem wiosennym. Dopraw do smaku, białka napełnij farszem.
- Z oliwek wytnij oczy, z papryki dziubki. Udekoruj kurczaczki i od razu podaj.
Jeden komentarz
Piękne kurczaczki 🙂 super pomysł!