Dzisiaj wzięliśmy udział w Orszaku Trzech Króli. Było straszliwie zimno, ale atmosfera rewelacyjna. Obiadek w Pizza Hut z naszymi przyjaciółmi, a że gorączka rozebrała mnie całkowicie, potem było tylko spanie pod pierzyną. Na kolację zaserwowałam coś co uwielbiałam w dzieciństwie. Robiło się to kiedy zostały po obiedzie naleśniki, ja specjalnie chowam część naleśników na tę właśnie pyszotę. Takie chipsy z naleśników to idealna przekąska do przygotowania w kilka minut, ale też najlepszy sposób na zagospodarowanie pozostałych po obiedzie naleśników.
Zapraszam do obserwowania mojego profilu na FB, a jeśli szukasz sprawdzonego przepisu na naleśniki – zobacz tutaj.
SKŁADNIKI NA CHIPSY Z NALEŚNIKÓW:
- 5-10 gotowych naleśników
- 3-4 łyżki oleju
- sól, do smaku
PRZYGOTOWANIE:
- Naleśniki należy pokroić na niewielkie kwadraty, przed krojeniem dobrze jest pooddzielać placki od siebie – nie będą się sklejać przy smażeniu.
- Na jak największej patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojone naleśniki i smażyć co jakiś czas przewracając. Kwadraciki powinny zrobić się twardawe, lekko przypieczone.
- Posolić do smaku i gotowe.
Jeden komentarz
Ja wprawdzie nie kroję naleśników, ale w całości smażę je do chwili aż zrobia=ą się brążowe, sztywne i chrupiące – pycha 🙂