Był czas, że ta pasta z jajek na chleb gościła w naszym domu co kilka dni. Taka odmiana na kanapkę, zamiast wędliny czy sera żółtego – idealna na kolację czy na śniadanie. Z domowym majonezem (polecam ten przepis), na samodzielnie upieczonym pieczywie – czy może być coś pyszniejszego? Ja swoją pastę wzbogaciłam natką pietruszki, świetnie smakuje też ze szczypiorkiem.
Smacznego!!!
SKŁADNIKI – PASTA Z JAJEK NA CHLEB:
- 6 jajek
- 3 łyżki majonezu
- 2-3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki*
- sól, pieprz do smaku
*zamiast natki można użyć szczypiorek
PRZYGOTOWANIE:
- Jajka ugotować na twardo, ostudzić w zimnej wodzie, obrać.
- Pokroić w drobną kostkę (można też rozgnieść widelcem).
- Dodać natkę i majonez, doprawić solą i pieprzem.
Zapraszam do obserwowania mojego profilu na FB.
3 komentarze
uwielbiam!
Też robię taką pastę, jest przepyszna!
świetne śniadanie:) lubię tą paste:)