PASTA Z JAJEK NA CHLEB

Pasta z jajek

Był czas, że ta pasta z jajek na chleb gościła w naszym domu co kilka dni. Taka odmiana na kanapkę, zamiast wędliny czy sera żółtego – idealna na kolację czy na śniadanie. Z domowym majonezem (polecam ten przepis), na samodzielnie upieczonym pieczywie – czy może być coś pyszniejszego? Ja swoją pastę wzbogaciłam natką pietruszki, świetnie smakuje też ze szczypiorkiem.
Smacznego!!!

SKŁADNIKI – PASTA Z JAJEK NA CHLEB:

  • 6 jajek
  • 3 łyżki majonezu
  • 2-3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki*
  • sól, pieprz do smaku

*zamiast natki można użyć szczypiorek

PRZYGOTOWANIE:

  1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić w zimnej wodzie, obrać.
  2. Pokroić w drobną kostkę (można też rozgnieść widelcem).
  3. Dodać natkę i majonez, doprawić solą i pieprzem.

Zapraszam do obserwowania mojego profilu na FB.

Print Friendly, PDF & Email

Zobacz także...

3 komentarze

Zostaw komentarz