To pierwszy z przepisów z wykorzystaniem produktów firmy Nestle, których przygotowanie „zleciłam” młodszemu pokoleniu. Proste lecz niezwykle piękne desery w wykonaniu mojej córki, które zachwyciły smakiem rodzinę i moje koleżanki – część pierwsza.
Dzisiaj torcik, który świetnie sprawdzi się jako dodatek do popołudniowej kawy.
SKŁADNIKI NA SPÓD:
- 40 dkg ciasteczek pełnoziarnistych (digestive)
- 15 dkg miękkiego masła
- W blenderze kruszymy ciastka, dodajemy masło i dokładnie mieszamy.
- Połączone składniki przekładamy do tortownicy, formujemy spód i chowamy do lodówki.
SKŁADNIKI NA MASĘ:
- 3 paczki Jojo Marshmallow truskawkowo-waniliowych
- 300 ml śmietanki 36%
- 150 ml mleka
- 2 łyżeczki żelatyny
- Ubijamy śmietanę.
- Rozpuszczamy pianki w kąpieli wodnej, dodajemy resztę składników i mieszamy do czasu, kiedy żelatyna się rozpuści.
- Masę zostawiamy do wystygnięcia, następnie przekładamy do tortownicy na spód z ciasteczek i wkładamy do lodówki.
SKŁADNIKI NA WIERZCH:
- galaretka Pink Margarita
- żelki Jojo I Like Fun
- Galaretkę wykonujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, kiedy ostygnie i zacznie tężeć wylewamy ją na wierzch ciasta.
- Na koniec ozdabiamy żelkami. Można też użyć ulubionych owoców.
2 komentarze
pyszne ciacho:)
Świetnie wygląda 🙂