Takie wafle z masą kakaową, to chyba jeden z najszybszych sposobów na zrobienie czegoś słodkiego do popołudniowej kawki. Warunek niezbędny – posiadanie składników. Pewność, że wyjdzie – 100%. Nadzieja, że zostanie na drugi dzień – bliska zeru. Wafle po złożeniu, teoretycznie powinno się obciążyć i zostawić na jakiś czas. Jednak pokrojony od razu smakuje równie wybornie.
Inne propozycje na domowe ciasta i wypieki znajdziesz tutaj, zapraszam też do obserwowania mojego profilu na FB.
SKŁADNIKI NA WAFLE Z MASĄ KAKAOWĄ:
- paczka wafli
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 kostki masła lub margaryny
- 1/3 szklanki mleka
- 2 łyżki kakao
- 20 dkg mleka w proszku
PRZYGOTOWANIE:
- W rondlu (lub garnku) rozpuść masło, mleko, cukier oraz kakao.
- Zdejmij z ognia, dodaj mleko w proszku i dokładnie rozmieszaj (można wykorzystać mikser).
- Jeszcze ciepłą masą przełóż wafle.
Jeden komentarz