PROSTE LODY CAPPUCCINO

Lody cappuccino

Lody są pyszne nie tylko latem.

Więc na odczarowywanie jesieni porcyjka lodów do popołudniowej kawy.

Delikatny smak cappuccino – zapraszam na lody cappuccino.

SKŁADNIKI:

  • 250 ml śmietany kremówki
  • 2 jajka
  • 7,5 dkg drobnego cukru
  • 3 łyżki cappuccino w proszku
  1. Śmietana i jajka powinny być bardzo mocno schłodzone.
  2. Skorupki jajek sparzyć wrzątkiem. Oddzielić żółtka od białek.
  3. Żółtka utrzeć na kogel mogel z 4 łyżkami cukru, pod koniec dodać cappuccino i dokładnie wymieszać.
  4. Białka ubić na sztywną pianę, dodawać po łyżce pozostały cukier i jeszcze chwilę ubijać – piana powinna być lśniąca.
  5. Śmietanę ubić na sztywno. Delikatnie wymieszać wszystkie składniki.
  6. Masę schłodzić w maszynie do lodów – postępować zgodnie z zaleceniem producenta.
Print Friendly, PDF & Email

Zobacz także...

Jeden komentarz

Zostaw komentarz