Lekkie czekoladowe lody na bazie puree bananowego. Mojego męża nie zachwyciły, ale córce bardzo smakowały.
Fajnie komponowały się w towarzystwie sorbetu malinowego.
SKŁADNIKI LODY CZEKOLADOWE:
- 4 mocno dojrzałe banany
- 1/3 szklanki dobrego ciemnego kakao
- 2 łyżki mleka (można użyć mleka sojowego)
- 2 łyżki likieru czekoladowego
PRZYGOTOWANIE:
- Banany obrać, pokroić w plasterki i zmrozić w zamrażarce.
- Banany razem z pozostałymi składnikami zmiksować na puree.
- Masę wykładać porcjami do maszyny – mrozić wg przepisu urządzenia.
- Gotowe przełożyć do pojemnika i jeszcze mrozić około godziny.
Zapraszam na mój profil na FB.
Jeden komentarz
a matulu, co za wspaniałe lody! znane i jedne z lepszych połączeń smakowych. i jakie fajne w przygotowaniu! Lauro, świetne są :]
Pozdrawiam.