Sięgam do przepisów które powstały początkiem tego roku. Wspólnie z Kasią z Gotuj z Kasią oraz Moniką z Z Chaty Na Końcu Wsi przy wsparciu całej gromadki dzieci ogarniałyśmy sesję dla Magazynu KOCIOŁ. To była sesja z jedzeniem dla maluchów i wspólnie ogarnęłyśmy sporo naprawdę fajnych przepisów. Sesja była jedną z najbardziej wyczerpujących w jakich dane było mi uczestniczyć, ale też niezwykle uroczą, pełną zaskakujących sytuacji, a jej efekty były nawet dla nas zaskakujące 🙂
Dzisiaj pierwszy z przepisów. Owsianka pieczona, którą możesz modyfikować dodając różnorodne dodatki a serwować możesz zarówno na śniadanie, jak i na podwieczorek. Możesz potraktować to również jako zdrowy deser.
OWSIANKA PIECZONA SKŁADNIKI
- 1 szklanka płatków owsianych
- ½ szklanki mleka (krowiego lub roślinnego)
- 200 g jogurtu naturalnego
- 2 jajka
- 1 banan
- 1 gruszka
- do podania miękkie owoce: maliny, truskawki, borówki lub jagody
PRZYGOTOWANIE:
- Owoce obierz i pokrój na niewielkie kawałki.
- W misce ubij jajka, dodaj jogurt oraz mleko i dokładnie wymieszaj.
- Masę wymieszaj z płatkami i pokrojonymi owocami. Odstaw na 15 minut.
- Owsiankę wyłóż do formy żaroodpornej lub małych foremek.
- Piecz w temperaturze 180°C około pół godziny.
Jeden komentarz
Wygląda pysznie 🙂 Zapraszam do mnie 🙂