Mam dla Was niesamowicie prosty przepis, który bardzo polecam. Oto pasta z kurczaka – świetnie się sprawdzi kiedy dzień wcześniej po kurczakowym obiedzie zostaje nam nieco mięsa, z którym nie wiadomo co zrobić. Nie podaję proporcji, u mnie na 1 szklankę obranego z kości mięsa poszło 4 połówki suszonych pomidorów. Jednak smakiem możecie się pobawić, również dowolnie doprawiając gotową pastę.
Mam nadzieję, że tak jak my lubicie pasty do chleba. Już kilka razy pisałam o tym jaką przewagę mają te zrobione własnoręcznie w domu. Poza prostotą wykonania, ceną (te sklepowe to nieraz kilkadziesiąt złoty za kilogram), mają najważniejszą cechę – wiesz co jesz. Nie ma w nich zbędnych dodatków, wypełniaczy czy konserwantów. Tutaj (klik) znajdziesz więcej inspiracji na proste domowe pasty.
SKŁADNIKI:
- mięso z pieczonego kurczaka
- suszone pomidory z zalewy olejowej
- 1-2 ząbki czosnku
- sól, pieprz do smaku
- Mięso obierz z kości.
- Zmiksuj mięso razem z czosnkiem i pomidorami. Do miksowania dodaj nieco oliwy z zalewy.
- Dopraw solą i pieprzem.
Jeden komentarz
Przepadam za pastami do chleba i często miksuję coś pysznego by urozmaicić sobie śniadania ! 🙂