WRAPY Z KURCZAKIEM I SAŁATKĄ Z OGÓRKA I CZERWONEJ CEBULI

To danie świetnie sprawdzi się w gorący dzień, kiedy ochota na stanie przy garach jest równa 0. Naprawdę ekspresowo i bardzo smacznie…

SKŁADNIKI:

  • 4 duże lu 8 małych placków tortilli
  • 4 pojedyncze piersi z kurczaka
  • 2 długie ogórki
  • 2 czerwone cebule
  • 3 łyżki sosu czosnkowego Winiary
  • ewentualnie sól do smaku
  • opakowanie PAPIRUS Soczysta pierś kurczaka z czosnkiem Winiary
  1. Przygotuj sałatkę: ogórka i cebulę pokrój w cienkie plasterki. Dodaj sos czosnkowy i ewentualnie dopraw solą.
  2. Piersi lekko rozbij tłuczkiem i ułóż w środku pergaminu. Przygotowane porcje kładź na rozgrzaną patelnię. Smaż na małym ogniu po 5 minut z każdej strony, aż mięso będzie dobrze wysmażone.
  3. Mięso pokrój na mniejsze kawałki.
  4. W kuchence podgrzej lekko tortillę, ułóż porcję sałatki oraz pokrojone mięso.
Print Friendly, PDF & Email

Zobacz także...

Zostaw komentarz