PIECZONE RZODKIEWKI DO ZUPY

Pieczone rzodkiewki możemy wykorzystać jako dodatek do sałatki czy dowolnej zupy typu krem. Możemy również podać je jako samodzielną przekąskę. To prosta wersja, którą można zmodyfikować dodając ulubione zioła czy przyprawy.

Ten przepis znajdziecie też na stronie Magazynu KOCIOŁ. Rzodkiewka była obok mleka bohaterem ostatniego wydania i dziesiątym numerze znajdziecie przepisów z jej wykorzystaniem dużo, dużo więcej.

SKŁADNIKI NA PIECZONE RZODKIEWKI:

  • pęczek rzodkiewek
  • 2 łyżki ulubionego oleju roślinnego
  • sól
  1. Rzodkiewki dokładnie opłucz i osusz.
  2. Pokrój na plasterki, przełóż do miski i dodaj olej. Wymieszaj i przesyp na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Oprósz solą i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C.
  3. Piecz do delikatnego zrumienienia około 15 minut z termoobiegiem. Co jakiś czas delikatnie zamieszaj aby plasterki równomiernie się opiekły.
Pieczone rzodkiewki do sałatki lub zupy
Print Friendly, PDF & Email

Zobacz także...

Zostaw komentarz