Mam dzisiaj dla Was propozycje na rybę z grilla – pieczony pstrąg spodoba się pewnie wielu. Z dodatkiem świeżego tymianku oraz czosnku. Aromatycznie i zdrowo i naprawdę szybko.
Jeśli aura za oknem niekoniecznie namawia Cię do rozpalenia grilla w ogródku, nie przejmuj się… Nasz grill został uruchomiony w zaciszu kuchennym – odpaliliśmy grillową grzałkę naszego piekarnika i oto mamy pyszne, pachnące danie…
Pieczony pstrąg świetnie będzie smakować w towarzystwie ulubionej surówki i świeżego pieczywa.
Mam jeszcze dla Was nietypowego pstrąga – klikajcie.
SKŁADNIKI:
- 4 pstrągi
- 3 łyżki masła
- 1 płaska łyżka soli
- 2-3 ząbki czosnku
- świeży tymianek, kilka gałązek
- Ryby oczyść i opłucz. Dokładnie wytrzyj ręcznikiem papierowym.
- Ryby ponacinaj pod skosem, tak jak na zdjęciu. Natrzyj solą, również wewnątrz i w nacięciach.
- Czosnek rozetrzyj ze szczyptą soli i wymieszaj z masłem oraz łyżeczką listków tymianku.
- Piecz na grillu z obu stron do ładnego zrumienienia skórki.
Rybę możesz też przygotować w piekarniku używając funkcję grill.