Kolejne przepisy z zimowej sesji, którą przygotowaliśmy wspólnie z Kasią z Gotuj z Kasią oraz Moniką z Z Chaty Na Końcu Wsi przy wsparciu całej gromadki dzieci ogarniałyśmy sesję dla Magazynu KOCIOŁ. To sesja, którą już opisywałam z jedzeniem dla najmłodszych.
W następnych wpisach podam Wam kolejne przepisy na pulpety.
Zdjęcia autorstwa Kasi…
SKŁADNIKI NA PULPETY WIEPRZOWE:
- 500 g mielonego mięsa z szynki wieprzowej
- 1 mała cebula
- 1 jajko
- ½ pęczka posiekanej natki pietruszki
- ½ bułki
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Cebulę kroimy w drobną kostkę, oprószamy solą. Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy i doprawiamy solą oraz pieprzem.
Formujemy małe pulpety (ułatwi nam to maczanie rąk w wodzie). Gotujemy na parze około 30 minut. Pulpety możemy również ugotować dodając je bezpośrednio do sosu.