RABARBAR Z KRUSZONKĄ MIGDAŁOWĄ

Rabarbar z kruszonką z migdałów

Może zamiast kolacji taki deserek?

Zapieczony rabarbar z kruszonką z migdałów i cukru trzcinowego.

SKŁADNIKI  NA RABARBAR:

  • 40 dkg rabarbaru
  • 3-4 łyżki cukru trzcinowego
  • 1/3 szklanki wody
SKŁADNIKI NA MIGDAŁOWĄ KRUSZONKĘ: 
  • 1/2 szklanki migdałów
  • 2 łyżki cukry trzcinowego
  • 5 dkg mocno schłodzonego masła
  1. Rabarbar obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
  2. Do rondla wlej wodę, dodaj cukier i rabarbar. Duś kilka minut do redukcji płynu.
  3. Rabarbar rozłóż w kokilkach.
  4. Składniki kruszonki zmiksuj w malakserze lub dokładnie posiekaj.
  5. Rabarbar posyp kruszonką i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Piecz około 15 minut do zezłocenia kruszonki.
Taki rabarbar z kruszonką możesz podać z gałką lodów śmietankowych lub bitą śmietaną.

Rabarbarowa rewolucja

Print Friendly, PDF & Email

Zobacz także...

2 komentarze

Zostaw komentarz