Wracam do Was po naprawdę sporej przerwie z pysznym wytrawnym koktajlem Spice… To porządna dawka energii, dając kopa na cały dzień. Spróbujcie zamieszać szpinak, ogórka z naturalnym jogurtem i doprawić to czosnkiem oraz solą. Przygotowany z mocno schłodzonych produktów smakuje najlepiej, możecie go potraktować jako dodatek do kanapki, samodzielne, lekkie danie – smakuje naprawdę wyśmienicie.
Ten koktajl możecie nieco podrasować dodając drobno pokruszone orzechy włoskie – dodadzą one element chrupkości, a świetnie smakowo komponują się z pozostałymi składnikami.
SKŁADNIKI:
- 2 garście liści młodego szpinaku
- ⅓ szklanki wody
- ⅔ szklanki jogurtu naturalnego
- 1 ogórek szklarniowy
- 1 ząbek czosnku
- sól do smaku
PRZYGOTOWANIE:
- Obierz czosnek.
- Opłucz ogórka i odetnij końcówki. Pokrój na mniejsze kawałki.
- Szpinak opłucz i osusz.
- Wszystkie składniki umieść w kubku miksującym lub w kielichu blendera. Zmiksuj i od razu podaj.
- Koktajl najlepiej smakuje mocno schłodzony – użyj więc schłodzonych w lodówce produktów, aby cieszyć się nim od razu.