SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY

Surówka z białej kapusty

Surówka z białej kapusty z dużą ilością koperku i zielonym ogórkiem. Doprawiona majonezem delikatnym Winiar, który testujemy w naszej kuchni od czasu jakiegoś.

SKŁADNIKI:

  • główka młodej kapusty
  • 1 duży ogórek szklarniowy
  • pęczek koperku
  • 3-4 łyżki majonezu delikatnego Winiary
  • sól
  1. Kapustę oczyść z zewnętrznych liści i poszatkuj. Zasyp łyżeczką soli i dokładnie wymieszaj. Odstaw na przynajmniej pół godziny, aby kapusta puściła soki. Przełóż kapustę na sitko, wyciśnij wodę i odstaw aby porządnie ją odsączyć.
  2. Koperek opłucz i dokładnie odsącz z wody. Pokrój drobno.
  3. Ogórka opłucz i pokrój w ćwierćplasterki, słupki lub większą kostkę.
  4. Bezpośrednio przed podaniem połącz składniki, dodaj majonez i wymieszaj.
  5. Świetnie komponuje się do dań z grilla oraz innych mięs.

Winiary - serwis kulinarny

Print Friendly, PDF & Email

Zobacz także...

Jeden komentarz

Zostaw komentarz