Surówka z białej kapusty z dużą ilością koperku i zielonym ogórkiem. Doprawiona majonezem delikatnym Winiar, który testujemy w naszej kuchni od czasu jakiegoś.
SKŁADNIKI:
- główka młodej kapusty
- 1 duży ogórek szklarniowy
- pęczek koperku
- 3-4 łyżki majonezu delikatnego Winiary
- sól
- Kapustę oczyść z zewnętrznych liści i poszatkuj. Zasyp łyżeczką soli i dokładnie wymieszaj. Odstaw na przynajmniej pół godziny, aby kapusta puściła soki. Przełóż kapustę na sitko, wyciśnij wodę i odstaw aby porządnie ją odsączyć.
- Koperek opłucz i dokładnie odsącz z wody. Pokrój drobno.
- Ogórka opłucz i pokrój w ćwierćplasterki, słupki lub większą kostkę.
- Bezpośrednio przed podaniem połącz składniki, dodaj majonez i wymieszaj.
- Świetnie komponuje się do dań z grilla oraz innych mięs.
Jeden komentarz
Super przepis-jutro to zrobię.