SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY

Surówka z kiszonej kapusty

Mega dawka witamin – niezbędnik do obiadu zwłaszcza w zimowe dni, kiedy jemy tak mało owoców i warzyw. Moja surówka z kiszonej kapusty jest z dodatkiem marchewki i jabłka oraz majonezu, który daje bardzo fajny smak. Poza walorami smakowymi, tłuszcz w majonezie pozwala lepiej wchłonąć się witaminom rozpuszczalnym w tłuszczach.

SKŁADNIKI – SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY:

  • 1/2 kg kiszonej kapusty
  • 1-2 marchewki
  • 1 duże jabłko
  • 1-2 łyżki majonezu

PRZYGOTOWANIE:

  1. Kapustę lekko odcisnąć.
  2. Jabłka i marchew opłukać, obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
  3. Dodać  majonez, dokładnie wymieszać.
  4. Podawać dobrze schłodzoną.

Zapraszam do obserwowania mojego profilu na FB. Zobacz też inne propozycje na surówki i sałatki do obiadu.

Print Friendly, PDF & Email

Zobacz także...

Jeden komentarz

Zostaw komentarz