Mega dawka witamin – niezbędnik do obiadu zwłaszcza w zimowe dni, kiedy jemy tak mało owoców i warzyw. Moja surówka z kiszonej kapusty jest z dodatkiem marchewki i jabłka oraz majonezu, który daje bardzo fajny smak. Poza walorami smakowymi, tłuszcz w majonezie pozwala lepiej wchłonąć się witaminom rozpuszczalnym w tłuszczach.
SKŁADNIKI – SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY:
- 1/2 kg kiszonej kapusty
- 1-2 marchewki
- 1 duże jabłko
- 1-2 łyżki majonezu
PRZYGOTOWANIE:
- Kapustę lekko odcisnąć.
- Jabłka i marchew opłukać, obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
- Dodać majonez, dokładnie wymieszać.
- Podawać dobrze schłodzoną.
Zapraszam do obserwowania mojego profilu na FB. Zobacz też inne propozycje na surówki i sałatki do obiadu.
Jeden komentarz
mniam