Tarta ze szpinakiem i serem fromage: gotowe ciasto francuskie, świeży szpinak oraz serek fromage. No i troszkę orzeszków piniowych…
SKŁADNIKI:
- opakowanie ciasta francuskiego
- opakowanie świeżego szpinaku (25 dkg)
- 2 łyżki oliwy
- 2 ząbki czosnku
- 20 dkg serka twarogowego typu fromage – ja użyłam o smaku cebuli
- garść orzeszków piniowych lub innych posiekanych
- Na patelni podgrzej lekko oliwę, dodaj drobno posiekany czosnek i wymieszaj. Po chwili dodaj opłukany i odsączony z wody szpinak. Duś wszystko kilka minut, aby szpinak zmiękł.
- Patelnię zdejmij z ognia. Dodaj serek i dokładnie wymieszaj.
- Formę do tarty wyłóż ciastem francuskim tworząc niewielki rant. Wyłóż masę serowo-szpinakową, wierzch posyp orzeszkami.
- Tartę piecz w temperaturze 200 stopni C 20-25 minut.

Jeden komentarz
Apetyczna 🙂 Zapraszam Cię serdecznie z tym przepisem do mojej akcji "Czas na szpinak 4", jeśli oczywiście masz ochotę się dołączyć do wspólnej zabawy 🙂 Pozdrawiam 🙂