Ta pasta z kabanosami to już ostatnia moja propozycja, którą przygotowałam na wspólną sesję z pastami do smarowania pieczywa do 29. numeru Magazynu Kocioł. Pisałam o niej już kilka razy, więc dokładnie wiecie o czym mowa. W wakacyjnej sesji brały udział Kasia z Gotuj z Kasią i Asia z Apetyt na Kuchnię.
Ostatnio mięsnych dań u mnie brak, tym razem mały wyjątek. Ponad rok temu podjęliśmy decyzję o rezygnacji, a raczej maksymalnym ograniczeniu mięsa w diecie. Nie staliśmy się wegetarianami i od czasu do czasu zdarza nam się sięgnąć po coś odzwierzęcego. Mój mąż nieco częściej niż ja z synem, ale nawet u niego są to pojedyncze w skali miesiąca przypadki. Ja zdecydowanie lepiej i lżej się czuję. Wszystkie wyniki mam w normie, a nawet mogę powiedzieć, że są lepsze niż wcześniej. Nie brakuje nam „tamtego” sposobu żywienia, choć rok temu chcieliśmy tylko zobaczyć „jak to jest” i nie sądziliśmy, że zostaniemy z tym na dłużej.
SKŁADNIKI:
- 300 g tłustego twarogu
- 100 g kabanosów
- opcjonalnie sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE:
- Kabanosy drobno posiekaj lub zetrzyj na tarce.
- Twaróg rozdrobnij, wymieszaj z kabanosami.
- Ewentualnie dopraw do smaku.
Inne pomysły na pasty do chleba oraz smarowania pieczywa znajdziesz na moim blogu tutaj.
Jeden komentarz
Wspaniałe pomysły!!! Często proste i sama pytam czemu na taki sposób nie wpadłam? Inspiracja jest ogromna. Dziękuję!!!