Jajka z majonezem jako wielkanocne króliczki na świąteczny stół. Dzisiaj ukłon w stronę dzieciaków – myślę, że będą zachwyceni takim sposobem podania. Może ktoś z dorosłych skusi się i przygotuje jajka-króliczki…
SKŁADNIKI NA WIELKANOCNE KRÓLICZKI:
- jajka ugotowane na twardo
- majonez Winiary, lub inny w zależności od upodobania
- kiełki lub rzeżucha
- różowy barwnik spożywczy
PRZYGOTOWANIE:
- Z jajek zetnij pod niewielkim kątek końcówkę.
- Ze ściętego białka powycinaj kształty łapek, ogonka oraz uszek.
- Część majonezu wymieszaj z różowym barwnikiem.
- Na talerzyku ułóż kiełki lub ściętą rzeżuchę. Na wierzch połóż jajko. Uszy, ogonek i łapki „przyklej” zwykłym majonezem.
- Różowy majonez przełóż do worka cukierniczego lub szprycy. Ozdób i podaj.
Jeden komentarz
Słooooodkie!!