WIELKANOCNE KRÓLICZKI Z JAJEK

Jajka z majonezem jako wielkanocne króliczki

Jajka z majonezem jako wielkanocne króliczki na świąteczny stół. Dzisiaj ukłon w stronę dzieciaków – myślę, że będą zachwyceni takim sposobem podania. Może ktoś z dorosłych skusi się i przygotuje jajka-króliczki…

SKŁADNIKI NA WIELKANOCNE KRÓLICZKI:

  • jajka ugotowane na twardo
  • majonez Winiary, lub inny w zależności od upodobania
  • kiełki lub rzeżucha
  • różowy barwnik spożywczy

PRZYGOTOWANIE:

  1. Z jajek zetnij pod niewielkim kątek końcówkę.
  2. Ze ściętego białka powycinaj kształty łapek, ogonka oraz uszek.
  3. Część majonezu wymieszaj z różowym barwnikiem.
  4. Na talerzyku ułóż kiełki lub ściętą rzeżuchę. Na wierzch połóż jajko. Uszy, ogonek i łapki „przyklej” zwykłym majonezem.
  5. Różowy majonez przełóż do worka cukierniczego lub szprycy. Ozdób i podaj.
Wielkanocne króliczki
Print Friendly, PDF & Email

Zobacz także...

Jeden komentarz

Zostaw komentarz