To chyba najprostszy obiad. Po instrukcjach moi domownicy, którzy tego dnia mieli wrócić o różnych godzinach nie dość, że mieli ciepły obiad to jeszcze mogli powiedzieć, że sami go sobie zrobili. No może nie tak do końca – sałatka brokułowa czekała na nich w lodówce. Camembert z grilla zrobicie także w domu, na patelni grillowe, w opiekaczu
SKŁADNIKI – CAMEMBERT Z GRILLA:
- po jednym camembercie na osobę (oczywiście można więcej)
PRZYGOTOWANIE:
- Opiec camembert z obu stron na grillu. Jedyne co może sprawić kłopot przy tym to mało delikatne obchodzenie się z serem – przedziurawienie go spowoduje wypłynięcie serowej masy – nie będzie zbyt dobrze wyglądało, ale smakowało będzie tak samo dobrze.
- Można podać go z frytkami i sosem czosnkowym lub tatarskim lub jakąś sałatką.
Zapraszam do obserwowania mojego profilu na FB.
7 komentarzy
Pyszne. Bardzo lubię gdy wnętrze camemberta się roztapia i tworzy miły dla podniebienia sosik:)
pyszny ser w grillowe paseczki!
Połączenie aksamitnego camemberta z chrupiącą sałatką musi być pyszne. Ciekawe połączenie!
Lubie taki grillowany ser, a najbardziej lubie zanurzac w plynnym camembercie kawalki chleba 🙂
Piękny!
dziękuję…
piękny…a i w tle widzę przepyszne brokuły z płatkami migdałowymi 🙂