CAMEMBERT Z GRILLA

Pyszny camembert z grilla

To chyba najprostszy obiad. Po instrukcjach moi domownicy, którzy tego dnia mieli wrócić o różnych godzinach nie dość, że mieli ciepły obiad to jeszcze mogli powiedzieć, że sami go sobie zrobili. No może nie tak do końca – sałatka brokułowa czekała na nich w lodówce. Camembert z grilla zrobicie także w domu, na patelni grillowe, w opiekaczu

SKŁADNIKI – CAMEMBERT Z GRILLA:

  • po jednym camembercie na osobę (oczywiście można więcej)

PRZYGOTOWANIE:

  1. Opiec camembert z obu stron na grillu. Jedyne co może sprawić kłopot przy tym to mało delikatne obchodzenie się z serem – przedziurawienie go spowoduje wypłynięcie serowej masy – nie będzie zbyt dobrze wyglądało, ale smakowało będzie tak samo dobrze.
  2. Można podać go z frytkami i sosem czosnkowym lub tatarskim lub jakąś sałatką.

Zapraszam do obserwowania mojego profilu na FB.

Zobacz także...

7 komentarzy

  1. Pyszne. Bardzo lubię gdy wnętrze camemberta się roztapia i tworzy miły dla podniebienia sosik:)

  2. Połączenie aksamitnego camemberta z chrupiącą sałatką musi być pyszne. Ciekawe połączenie!

  3. Lubie taki grillowany ser, a najbardziej lubie zanurzac w plynnym camembercie kawalki chleba 🙂

  4. piękny…a i w tle widzę przepyszne brokuły z płatkami migdałowymi 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *