Greengo czyli moc szpinaku, polskiego jabłka oraz soku ze świeżej cytryny. Orzeźwiający i dający niesamowitego kopa. To pierwszy ze szpinakowych koktajli, które przygotowałyśmy dla Magazynu Kocioł wraz z Olgą.
Koktajli zmiksowałyśmy aż pięć, a wszystkim królował Pan Szpinak. Było i na kwaśno i bardziej słodko, ale również wytrawnie. To była jedna z najlepszych sesji zdjęciowych, które dane było mi ogarniać a jej efekty możecie obejrzeć w jedenastym numerze Kotła (klik).
SKŁADNIKI:
- 2 garście liści młodego szpinaku*
- 1 szklanka wody
- 1 jabłko
- sok z 1/2 cytryny
*można też użyć szpinak mrożony – najlepszy jest taki porcjowany
PRZYGOTOWANIE:
- Wszystkie składniki umieść w kielichu blendera lub w kubku miksującym i zmiksuj.
- Najlepiej pij od razu.
- Do koktajlu możesz dodać 2-3 kostki lodu