Mrożone zupy krem to jeden z moich ulubionych produktów marki Poltino. Są świetną bazą pozwalającą na tworzenie szybkich dań. Dzisiaj krem groszkowo-tymiankowy z ziemniaczanymi kluskami szarpanymi. Czas przygotowania to maksymalnie 20 minut, a macie pożywne danie. Koniecznie wypróbujcie…
SKŁADNIKI:
- opakowanie zupy Krem groszkowo-tymiankowy marki Poltino
- ½ szklanki wody
- ½ szklanki śmietany kremówki
- 2 ziemniaki
- duży ząbek czosnku
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- sól
- pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
- Do garnka włóż zawartość pudełeczka z mrożonką i zalej wodą.
- Ziemniaki obierz i opłucz. Czosnek obierz.
- Ziemniaki i ząbek czosnku zetrzyj na tarce, na drobnych oczkach, takich jak na placki ziemniaczane.
- Wyłóż na czystą ściereczkę lub drobne sitko i dokładnie odciśnij. Odciśnięty płyn wlej do garnka z mrożonką.
- Do masy ziemniaczanej dodaj mąkę ziemniaczaną, oraz dwie szczypty soli i dokładnie wyrób. Z ciasta uformuj kulę.
- Garnek ustaw na wolnym ogniu doprowadź do wrzenia.
- Do zupy dodaj śmietanę. Dopraw solą i pieprzem
- Z masy ziemniaczanej szarp niewielkie kluski i rzucaj je do gotującej się zupy.
- Gotuj około 5 minut i od razu podaj.