KREM GROSZKOWO-TYMIANKOWY Z SZARPANYMI KLUSKAMI

Mrożone zupy krem to jeden z moich ulubionych produktów marki Poltino. Są świetną bazą pozwalającą na tworzenie szybkich dań. Dzisiaj krem groszkowo-tymiankowy z ziemniaczanymi kluskami szarpanymi. Czas przygotowania to maksymalnie 20 minut, a macie pożywne danie. Koniecznie wypróbujcie…

SKŁADNIKI:

PRZYGOTOWANIE:

  1. Do garnka włóż zawartość pudełeczka z mrożonką i zalej wodą.
  2. Ziemniaki obierz i opłucz. Czosnek obierz.
  3. Ziemniaki i ząbek czosnku zetrzyj na tarce, na drobnych oczkach, takich jak na placki ziemniaczane.
  4. Wyłóż na czystą ściereczkę lub drobne sitko i dokładnie odciśnij. Odciśnięty płyn wlej do garnka z mrożonką.
  5. Do masy ziemniaczanej dodaj mąkę ziemniaczaną, oraz dwie szczypty soli i dokładnie wyrób. Z ciasta uformuj kulę.
  6. Garnek ustaw na wolnym ogniu doprowadź do wrzenia.
  7. Do zupy dodaj śmietanę. Dopraw solą i pieprzem
  8. Z masy ziemniaczanej szarp niewielkie kluski i rzucaj je do gotującej się zupy.
  9. Gotuj około 5 minut i od razu podaj.

Print Friendly, PDF & Email

Zobacz także...

Zostaw komentarz