To jeden z najlepszych smaków jakie można sobie wyobrazić. Warunek jest jeden – dobre produkty. Połączenie dojrzałego, słodkiego mango i dobrego jakościowo jogurtu to gwarancja na najlepszy koktajl jakim jest mango lassi.
Jest idealne na upały, ale sprawdzi się również w każdej innej porze roku. Zapach, aromat i obłędny smak. Jeśli nie znacie, musicie wypróbować. Pamiętajcie tylko o jednym – wybierajcie dojrzałe, miękkie i aromatyczne owoce.
SKŁADNIKI:
- 2 sztuki dojrzałego mango
- 500 g jogurtu naturalnego
- kilka kostek lodu
- miód do smaku (opcjonalnie)
- szczypta kardamonu (opcjonalnie)
PRZYGOTOWANIE:
- Obierz mango. Usuń pestkę z owocu i pokrój miąższ.
- Zmiksuj mango na gładką pulpę.
- Dodaj jogurt oraz kostki lodu i ponownie zmiksuj.
- Jeśli uznasz, że koktajl jest za mało słodki dodaj miód i wymieszaj.
- Opcjonalnie dopraw kardamonem.
Jeden komentarz
uwielbiam 😉