Niesamowicie prosty, nie wymagający czasu i pracy likier kokosowy na spirytusie i mleku kokosowym. Idealny na zimowe wieczory lub na weekendowe popołudnia. Dla kogoś niezwykłego, od serca. Likier możecie przygotować zarówno na spirytusie, jak i na wódce. W tej drugiej wersji wyjdzie delikatniejszy i słabszy, ale równie smaczny.
Inne likiery na bazie alkoholu znajdziesz tutaj, zapraszam też do obserwowania mojego profilu na FB.
SKŁADNIKI NA LIKIER KOKOSOWY:
- 1 puszka mleka kokosowego
- 1/3 szklanki cukru trzcinowego
- 1/2 szklanki spirytusu lub wódki aby uzyskać nieco słabszy likier
PRZYGOTOWANIE:
- Mleko zagrzej i rozpuść w nim cukier. Ostudź
- Dodaj alkohol i dokładnie wymieszaj.
- Przelej do butelki i odstaw do lodówki do schłodzenia.
4 komentarze
Musi być przepyszny.Uwielbiam kokos pod każdą postacią;) Pozdrawiam
to musi być pyszne 🙂
Likier lepiej żeby trochę postał, czy można pić od razu? 😀
jak postoi będzie lepszy, ale i taki po zrobieniu jest pyszny