Mocarz, czyli szpinak, truskawki oraz sok ze świeżej pomarańczy. Możesz go dosłodzić miodem lub syropem z agawy i podkręcić dodając nieco świeżej mięty. Siła tego koktajlu jest wręcz powalająca – koniecznie wypróbujcie ten zestaw.
Całą sesję ze szpinakowymi koktajlami możecie obejrzeć w jedenastym numerze Kotła (klik).
SKŁADNIKI:
- 2 garści liści młodego szpinaku
- ½ szklanki wody
- sok wyciśnięty z 1 pomarańczy
- 1 szklanka truskawek
- 1 łyżeczka syropu z agawy lub miodu (opcjonalnie)
- kilka listków świeżej mięty (opcjonalnie)
PRZYGOTOWANIE:
- Szpinak, truskawki, sok z pomarańczy, wodę oraz opcjonalne dodatki w postaci słodzika i mięty umieść w blenderze i zmiksuj.
- Najlepiej pij od razu.
- Do koktajlu możesz dodać 2-3 kostki lodu, możesz też wykorzystać mrożony szpinak.