PASTA FISTASZKOWA Z FASOLI

Pasta fistaszkowa była przygotowana przeze mnie do siedemnastego numeru Magazynu Kocioł. Znajdziecie go również w numerze specjalnym (klikajcie po więcej przepisów) poświęconym prostym przepisom na dania do pracy czy do szkoły. Wspólna sesja, w której miałam okazję troszkę pomagać, przygotowana została przez Kasię z Gotuj z Kasią oraz Olgę z Food Marketing. Poleca, bo w numerze znajdziecie kilka naprawdę świetnych inspiracji.

A jeśli lubcie i robicie samodzielnie pasty do chleba to u mnie znajdziecie ich trochę – klik.

SKŁADNIKI:

  • 1 puszka białej fasoli
  • 4 łyżki masła orzechowego
  • 1-2 ząbki czosnku
  • sól

PRZYGOTOWANIE:

  1. Fasolę odsącz z zalewy, zostawiając nieco płynu.
  2. Fasolę zblenduj razem z czosnkiem. Jeśli jest za suche, dodaj nieco odlanej zalewy.
  3. Dodaj masło orzechowe i wymieszaj
  4. Ewentualnie dopraw solą.

Print Friendly, PDF & Email

Zobacz także...

Zostaw komentarz