Pasta fistaszkowa była przygotowana przeze mnie do siedemnastego numeru Magazynu Kocioł. Znajdziecie go również w numerze specjalnym (klikajcie po więcej przepisów) poświęconym prostym przepisom na dania do pracy czy do szkoły. Wspólna sesja, w której miałam okazję troszkę pomagać, przygotowana została przez Kasię z Gotuj z Kasią oraz Olgę z Food Marketing. Poleca, bo w numerze znajdziecie kilka naprawdę świetnych inspiracji.
A jeśli lubcie i robicie samodzielnie pasty do chleba to u mnie znajdziecie ich trochę – klik.
SKŁADNIKI:
- 1 puszka białej fasoli
- 4 łyżki masła orzechowego
- 1-2 ząbki czosnku
- sól
PRZYGOTOWANIE:
- Fasolę odsącz z zalewy, zostawiając nieco płynu.
- Fasolę zblenduj razem z czosnkiem. Jeśli jest za suche, dodaj nieco odlanej zalewy.
- Dodaj masło orzechowe i wymieszaj
- Ewentualnie dopraw solą.