Delikatne, podane ze świeżymi owocami idealnie wkomponowały się w upalny dzień. Czy może być coś bardziej urokliwego niż placuszki malinowe podane ze świeżymi malinami?
SKŁADNIKI NA PLACUSZKI MALINOWE:
- 1 szklanka mąki
- 1 budyń o smaku malinowym WINIARY
- 1 szklanka jogurtu naturalnego
- 1/2 szklanki mleka
- 1 jajko
- 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
- 1,5 łyżki cukru (można pominąć)
- szczypta soli
- opcjonalnie odrobina barwnika spożywczego dla wzmocnienia koloru
- olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
- Składniki ciasta dokładnie wymieszaj. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste dodaj nieco mleka, jeśli zbyt rzadkie dodaj trochę więcej mąki.
- Smaż na wolnym ogniu placuszki, aby uzyskać idealny okrągły kształt wykorzystaj do smażenia ring.
5 komentarzy
świetne na sniadanie:)
Nigdy nie robiłam placuszków z dodatkiem budyniu. WSTYD! Do wypróbowania 🙂
Ja też właśnie! Muszę koniecznie spróbować 😉
Byloby nam milo, gdybys zechcial go wpisac na Ptitchef.com, zeby mozna go bylo zaindeksowac.
Ptitchef jest katalogiem, który pozycjonuje najlepsze kucharskie strony internetowe w sieci. Setki blogów juz sa na nim juz zapisane i korzystaja ze strony Ptitchef, zeby przedstawic swoje wlasne strony internetowe.
Zeby zapisac sie na Ptitchef, wejdz na
http://www.petitchef.pl/index.php?obj=myaccount_site&action=form
lub na http://www.petitchef.pl i kliknij na « Dodaj swój blog-strone » w górnym pasku.
Pozdrawiam
Camelia
Petitchef.pl
Z tymi mailnami wyglądają cudnie!