Dzisiaj propozycja na węglowodanowe śniadanie w metodzie Montignac. I nie będzie to kromka pumpernikla, czy chleba chrupkiego. To będzie sałatka fasolowa z tuńczykiem. Samo zdrowie. Jeśli macie produkty w domu, to przygotowanie zajmie Wam niecałe 5 minut…
Inne przepisy z niskim indeksem glikemicznym znajdziesz tutaj.
SKŁADNIKI – SAŁATKA FASOLOWA Z TUŃCZYKIEM:
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- 20 dkg ugotowanej fasoli czerwonej*
- 2-3 kiszone ogórki
- 1 łyżka musztardy dijon (bez cukru)
- szczypiorek do posypania
* można wykorzystać fasolę z puszki – w tym przypadku należy zwrócić uwagę czy w zalewie nie ma cukru
PRZYGOTOWANIE:
- Ogórka pokroić w większą kostkę.
- Ogórka, tuńczyka i fasolę odsączyć, dodać musztardę, następnie wymieszać.
- Przed podaniem posypać pokrojonym szczypiorkiem.
Zapraszam do obserwowania mojego profilu na FB.
2 komentarze
Świetna, prosta i szybka propozycja na super sałatkę -spróbuje napewno!!
Pozdrawiam 🙂
Pycha!