SAŁATKA FASOLOWA Z TUŃCZYKIEM

sałatka fasolowa z tuńczykiem

Dzisiaj propozycja na węglowodanowe śniadanie w metodzie Montignac. I nie będzie to kromka pumpernikla, czy chleba chrupkiego. To będzie sałatka fasolowa z tuńczykiem. Samo zdrowie. Jeśli macie produkty w domu, to przygotowanie zajmie Wam niecałe 5 minut…

Inne przepisy z niskim indeksem glikemicznym znajdziesz tutaj.

SKŁADNIKI – SAŁATKA FASOLOWA Z TUŃCZYKIEM:

  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 20 dkg ugotowanej fasoli czerwonej*
  • 2-3 kiszone ogórki
  • 1 łyżka musztardy dijon (bez cukru)
  • szczypiorek do posypania

* można wykorzystać fasolę z puszki – w tym przypadku należy zwrócić uwagę czy w zalewie nie ma cukru

PRZYGOTOWANIE:

  1. Ogórka pokroić w większą kostkę.
  2. Ogórka, tuńczyka i fasolę odsączyć, dodać musztardę, następnie wymieszać.
  3. Przed podaniem posypać pokrojonym szczypiorkiem.

Zapraszam do obserwowania mojego profilu na FB.

Print Friendly, PDF & Email

Zobacz także...

2 komentarze

Zostaw komentarz