Tym wpisem rozpoczynam cykl dań, które można zabrać ze sobą do pracy. Mam nadzieję, że spodoba się on Wam. Na początek prosta sałatka z ciecierzycy i ogórka jest przykładem, że w ciągu kilku minut można stworzyć smaczne i zdrowe danie. Świetnie sprawdzi się jako danie imprezowe, a zapakowana do słoiczka lub pojemniczka wzbudzi zazdrość współpracowników.
SKŁADNIKI – SAŁATKA Z CIECIERZYCY I OGÓRKA:
- 1 puszka ciecierzycy
- 1 długi ogórek
- 150 g fety
- 1 pęczek koperku
- 1 łyżeczka świeżo wyciśniętego soku z cytryny
- 1 łyżka oliwy
- sól
PRZYGOTOWANIE:
- Odsącz ciecierzycę na sitku.
- Ogórka pokrój w grubsze ćwierćplasterki lub w kostkę.
- Koperek drobno posiekaj.
- Fetę pokrój w kostkę.
- Wszystkie składniki przełóż do miski.
- Dodaj oliwę z sokiem z cytryny, wymieszaj i ewentualnie dopraw solą.