Ekspresowa sałatka z jajek i sosu na bazie jogurtu oraz sera z niebieską pleśnią. Świetnie się sprawdzi jako kolacja, w większej porcji można ją podać na imprezę.
SKŁADNIKI – SAŁATKA Z JAJEK:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 10-15 dkg sera roquefort lub innego dowolnego z niebieska pleśnią
- 1 szklanka gęstego jogurtu naturalnego
- 1 czerwona cebula
- szczypiorek do posypania (opcjonalnie)
- sól
PRZYGOTOWANIE:
- Cebulę pokroić w drobną kostkę, oprószyć solą.
- Jajka obrać, pokroić w dużą kostkę lub w ćwiartki.
- Ser pokruszyć lub rozgnieść widelcem. Nie należy rozgnieść go na miazgę, powinien być w niewielkich kawałkach.
- Dodać jogurt, jajka i cebulę i delikatnie wymieszać.
Zapraszam do obserwowania mojego profilu na FB.