Przedstawiam dzisiaj przepis na schab z papryką oraz z cebulą w sosie pieczeniowym. Prosty i bardzo szybki do wykonania obiad z wykorzystaniem gotowego sosu marki WINIARY.
SKŁADNIKI:
- 50 dkg schabu wieprzowego
- 2 czerwone papryki
- 2 czerwone cebule
- sos pieczeniowy jasny WINIARY
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz do smaku
- Schab pokrój w słupki, paprykę w paski, cebulę w półtalarki.
- Na patelni rozgrzej olej, wrzuć mięso i obsmaż na złoty kolor.
- Dodaj pokrojone warzywa, oprósz lekko solą i smaż chwilę co jakiś czas mieszając.
- Sos wymieszaj ze szklanką wody i wlej do mięsa. Zagotuj i zmniejsz ogień. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
- Gotuj na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Ewentualnie dolewaj nieco wody. Opcjonalnie możesz do sosu dodać 2-3 łyżki śmietany.
- Podaj z ulubioną kaszą i surówką.