Wieprzowy schab zapiekany z warzywami mrożonymi z wykorzystaniem gotowca marki Winiary. Niezwykle prosta oraz bardzo szybka do przygotowania zapiekanka.
SKŁADNIKI:
- opakowanie ulubionej mrożonki warzywnej
- 4 plastry schabu
- opakowanie WINIARY POMYSŁ NA… soczystego kurczaka z czosnkiem i ziołami
- 2/3 szklanki maślanki
- Mięso lekko rozbij. Posyp z obu stron pomysłem na, resztę pomysłu wymieszaj z maślanką.
- W woreczku rozłóż warzywa oraz mięso. Zamknij. Woreczek umieść w naczyniu żaroodpornym.
- Piecz w temperaturze 180 stopni C przez 45 minut. Rozetnij woreczek i wyrzuć go do śmieci.
- Całość polej maślanką. Zwiększ temperaturę do 200 stopni C i piecz jeszcze 10 minut z termoobiegiem.
2 komentarze
Ale smakowicie wygląda.Super przepis;)
Niesmaczne, szkoda schabu, maślanka się zwarzyła, nie polecam