Za oknem bardziej zima niż wiosna, więc ciężko zebrać się i rozpalać grilla. Jeśli tak jak my lubicie kaszankę, może skusicie się na taką formę jej podania? Takie tartaletki z kaszanką i jabłkami pojawiły się w dziesiątym numerze magazynu KOCIOŁ, w dziale produktu regionalnego, którym były wyroby z Zawidowic. Przygotowanie ich to tylko kilka minut, potem nieco czasu w piekarniku.
Zapraszam do obserwowania mojego profilu na FB.
SKŁADNIKI NA TARTALETKI Z KASZANKĄ:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 2 pętka kaszanki
- 1-2 jabłka
PRZYGOTOWANIE:
- Arkusz ciasta pokrój na mniejsze kawałki i ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Na wierzch ułóż plasterki kaszanki i pokrojone w plasterki jabłko.
- Piecz do zrumienienia ciasta w temperaturze 220°C, około 20 minut.