SKRZYDEŁKA Z GRILLA

Przepyszne skrzydełka z grilla marynowane w miodzie, sosie sojowym i czosnku. Prosto i niezwykle smacznie.

SKŁADNIKI:

  • 1 kg skrzydełek z kurczaka
  • 3 ząbki czosnku (roztartego)
  • 2 łyżki miodu
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  1. Skrzydełka oczyść, opłucz i wytrzyj ręcznikiem papierowym. Połam – dzięki temu łatwiej będzie je piec. Ja zawsze odcinam i wyrzucam końcówki (lotki).
  2. Połącz składniki marynaty, wrzuć skrzydełka i dokładnie wymieszaj. Odstaw do zamarynowania na kilka godzin.
  3. Piecz skrzydełka na grillu lub w piekarniku na funkcji grill.
Print Friendly, PDF & Email

Zobacz także...

Jeden komentarz

Zostaw komentarz