Wegańska panna cotta, która została przygotowana dla Magazynu Kocioł w ramach przedstawiania wrocławskiej firmy Mleczni Bracia. To producent świetnych roślinnych napojów oraz innych wegańskich dań. Uwielbiam ich produkty, a szczególną miłością darzę runo słonecznikowe z kakao oraz pestka. Runo, to mleka roślinne, do wyboru jest kilka. Pesto to polskie pesto, genialne na opieczony chleb lub do makaronu. Jeśli nie znacie ich, koniecznie zerknijcie co mają w swojej ofercie. Ich produkty do kupienia są w dobrych wrocławskich sklepach i poprzez ich sklep internetowy.
Panna cotta, to prosty, mega smaczny deser. W tej wersji nie tylko jest wegański, ale też ma stosunkowo niski indeks glikemiczny, więc cukrzycy i insulinooporni również mogą sobie na niego pozwolić. Świetnie nadaje się do zabrania do pracy jako słodka przekąska – wystarczy zapakować go do słoiczka.
Inne desery przygotowane przez Cafe Babilon znajdziesz tutaj.
SKŁADNIKI:
składniki na 2 porcje
- 400 ml runa migdałowego
- 2 łyżki erytrolu
- 2 łyżki agar agar
- 1 szklanka malin świeżych lub mrożonych
PRZYGOTOWANIE:
- Podgrzej runo, dodaj erytrol oraz agar agar i dokładnie wymieszaj do rozpuszczenia składników.
- Przelej do słoiczków lub pucharków i odstaw do stężenia.
- Maliny zmiksuj lub rozgnieć widelcem.
- Panna cottę delikatnie przełóż na talerzyk i podaj ze zmiksowanymi malinami. Możesz też go podać w słoiczku lub pucharku.
2 komentarze
co za pychota!
dzięki 🙂