Kokosowy pudding chia jako lekarstwo na poświątecznego moralnego kaca z powodu zbyt dużej ilości pochłoniętych kalorii.
To kolejna odsłona deserów z chia – tym razem z mlekiem kokosowym oraz świeżym ananasem w roli głównej.
SKŁADNIKI:
- 1 puszka odtłuszczonego mleka kokosowego
- 5 łyżek chia
- 2 łyżki ksylitolu
- 1/4 świeżego, mocno dojrzałego ananasa do podania
- Nasiona chia dokładnie wymieszaj z mlekiem kokosowym i ksylitolem. Odstaw na 15 minut i ponownie dokładnie wymieszaj. Najlepiej do mieszania wykorzystać rózgę, świetnie też sprawdza się shaker.
- Przykryj i odstaw do lodówki na przynajmniej 3 godziny, najlepiej na całą noc.
- Ananasa obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
- Namoczone chia rozłóż do pucharków, dodaj pokrojonego ananasa i podaj.