Prosta pasta z fasoli i pieczarek, która zachwyci nie tylko wegetarian. Szybka do zrobienia może być alternatywą dla pasztetów z puszki, wędlin czy serów. Można ją też podać ze słupkami warzyw – świetne jako przekąska podczas oglądania seriali, a także jako propozycja na stół imprezowy.
Zapraszam do obserwowania mojego profilu na FB, a tutaj znajdziecie inne pasty do chleba na bazie fasoli: smalczyk z fasoli, pasta z fasoli i tuńczyka, pasta z czosnkiem i rozmarynem oraz pasta z fasoli i grillowanej papryki.
SKŁADNIKI – PASTA Z FASOLI I PIECZAREK:
- 1 puszka białej fasoli
- 20 dkg pieczarek
- 1 cebula
- 2 łyżki oleju
- 1 czubata łyżeczka masła klarowanego
- sól, pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
- Cebulę i pieczarki obierz. Cebulę pokrój w kostkę, pieczarki w plasterki.
- Cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju.
- Dodaj masło i wrzuć pieczarki. Smaż do ładnego zezłocenia.
- Ostudź, zmiksuj razem z odsączoną fasolą. Dopraw do smaku.
4 komentarze
Takie pasty są świetne;)
świetna ta pasta!
Genialna!
dziękuję 🙂