PASTA Z CIECIERZYCY, FETY I SUSZONYCH POMIDORÓW

PASTA Z CIECIERZYCY, FETY I SUSZONYCH POMIDORÓW

Akcja “Ciecierzyca w roli głównej” organizowana przeze mnie na durszlaku i mikserze trwa. Zapraszam do udziału w niej i dzielenia się swoimi pomysłami na dania z ciecierzycą. Po prawej stronie widzicie banerki informujące o akcji.

Ten przepis to pomysł na wykorzystanie ciecierzycy w mój ulubiony sposób. Zmiksowana na jednolitą masę stanowi świetną bazę do wielu dań. Podobna do dzisiejszej, pasta do chleba już była – tutaj wersja podstawowa. Wiem, że wiele osób ją pokochało – zresztą nie dziwi mnie to. Ekspresowa w wykonaniu i naprawdę przepyszna. Lekka, kremowa i dzięki suszonym pomidorom niezwykle aromatyczna. Dzisiaj pasta w wersji zmodyfikowanej z dodatkiem fety.

SKŁADNIKI:

  • 1 puszka ciecierzycy
  • 3 łyżki suszonych pomidorów z zalewy olejowej
  • 2 łyżki fetylub
  • 1/2 słoiczka Felisos z pomidorami i serem solankowym
  1. Wszystkie składniki zmiksować na pastę, ewentualnie doprawić.
PASTA Z CIECIERZYCY, FETY I SUSZONYCH POMIDORÓW

PASTA Z CIECIERZYCY, FETY I SUSZONYCH POMIDORÓW

 

Dodaj komentarz