SAŁATKA Z ŁOSOSIA I FASOLKI SZPARAGOWEJ NA CIEPŁO

Sałatka z łososia i fasolki

Przepyszne zestawienie, równie dobre na gorący dzień czy chłodny i deszczowy jak ten, który powitał mnie z samego rana. Nieskomplikowany, wręcz banalny przepis, który może zachwycić.Łosoś, którego uwielbiam pod postacią każdą oraz fasolka szparagowa, którą mogę spożywać samą, bez dodatków i w każdej ilości. Mam nadzieję, że ten zestaw przypadnie Wam do gustu.

SKŁADNIKI:

  • 1/2 kg fasolki szparagowej
  • 30 dkg surowego łososia
  • 2 ząbki czosnku
  • 3-4 łyżki pesto rosso
  • sól, pieprz
  • ewentualnie parmezan do posypania
  • oliwa
  1. Oprószyć solą i pieprzem poporcjowanego łososia.
  2. Fasolkę ugotować al dente. Do gorącej dodać roztarty z solą czosnek, wymieszać, przykryć i odstawić na  kilka minut, w tym czasie przygotować łososia.
  3. Rybę podsmażyć na oliwie lub upiec na grillu.
  4. Do fasolki dodać, pesto oraz rozdrobnione kawałki ryby, delikatnie wymieszać. Podawać od razu.

ZOBACZ RÓWNIEŻ – przepis na SAŁATKĘ Z FASOLKI SZPARAGOWEJ.

Komentarze:

  1. Justyna Bąk pisze:

    pyszny zdrowy obiad:)

Dodaj komentarz