BURGERY Z INDYKA I PAPRYKI

Burgery z indyka i świeżej papryki

U nas burgery z indyka rozgościły się na dobre. Kombinuję z dodatkami wykorzystanymi do masy mięsnej i tym razem proponuję Wam takie z nutką paprykową.

Kotlety można podać w wersji bardziej tradycyjnej – z ziemniakami i surówką lub samą surówką. Można też stworzyć taką mega kanapkę. Myślę, że indyk w takiej formie zadowoli każdego łasucha.

SKŁADNIKI NA KOTLETY:
(na 4-6 kotletów)

  • 50 dkg mięsa z udźca indyczego
  • 2 czerwone papryki
  • 1 duża cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • opcjonalnie olej do smażenia
  1. Paprykę opłucz, cebulę i czosnek obierz.
  2. Zmiel mięso, paprykę, cebulę i czosnek w maszynce na dużych oczkach.
  3. Dopraw masę solą oraz pieprzem. Dokładnie wymasuj.
  4. Formuj sporej wielkości płaskie kotlety i smaż je na patelni grillowej.

DO PODANIA:

  • 4-6 bułek
  • świeże lub marynowane ogórki
  • pomidory
  • sos na bazie majonezu
  • keczup
  1. Bułki poprzekrawaj i lekko opiecz.
  2. Składaj korzystając z ulubionych składników.

Komentarze:

  1. Kinga pisze:

    Wygląda apetycznie 😉

Dodaj komentarz