PASTA Z PIECZONEGO KURCZAKA

Pasta z pieczonego kurczaka

Pasta z pieczonego kurczaka na bazie pieczonego mięsa drobiowego, jajek oraz czerwonej papryki. Ten przepis to proste można powiedzieć, że wręcz banalne zagospodarowanie resztek z „wczorajszego” obiadu. Zapewne często zdarzają się Wam takie pozostałości po pieczonym kurczaku: tu kawałek skrzydełka, tam kawałeczek piersi…

Możecie te resztki zamienić na pyszną pastę, którą uraczycie domowników.

SKŁADNIKI:

  • resztki pieczonego kurczaka (u mnie pierś i skrzydełko)
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 mała cebulka
  • 1/2 niewielkiej czerwonej papryki
  • 2 łyżki majonezu Winiary
  • sól i ewentualnie pieprz do smaku
  1. Kurczaka i jajka zmiksuj w malakserze.
  2. Cebulkę paprykę pokrój w bardzo drobną kostkę, oprósz solą i na chwilę odstaw.
  3. Wymieszaj wszystkie składniki, dopraw.
  4. Podawaj ze świeżym pieczywem, listkami sałaty lub młodego szpinaku.
Pasta z pieczonego kurczaka
Pasta z pieczonego kurczaka

Zobacz także...

Jeden komentarz

Zostaw komentarz