Pasta z pieczonego kurczaka na bazie pieczonego mięsa drobiowego, jajek oraz czerwonej papryki. Ten przepis to proste można powiedzieć, że wręcz banalne zagospodarowanie resztek z „wczorajszego” obiadu. Zapewne często zdarzają się Wam takie pozostałości po pieczonym kurczaku: tu kawałek skrzydełka, tam kawałeczek piersi…
Możecie te resztki zamienić na pyszną pastę, którą uraczycie domowników.
SKŁADNIKI:
- resztki pieczonego kurczaka (u mnie pierś i skrzydełko)
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1 mała cebulka
- 1/2 niewielkiej czerwonej papryki
- 2 łyżki majonezu Winiary
- sól i ewentualnie pieprz do smaku
- Kurczaka i jajka zmiksuj w malakserze.
- Cebulkę paprykę pokrój w bardzo drobną kostkę, oprósz solą i na chwilę odstaw.
- Wymieszaj wszystkie składniki, dopraw.
- Podawaj ze świeżym pieczywem, listkami sałaty lub młodego szpinaku.
Jeden komentarz
Myślę,że jest to bardzo fajny pomysł na taką pastę.Pieczony kurczak ma smak,który nadaje się na takie kombinacje;) Pozdrawiam