Ten koktajl rzodkiewkowy przygotowałam do dziesiątego numeru magazynu KOCIOŁ. Mam nadzieję, że sam widok zachęci Was do przygotowania go samodzielnie w domu. Bo jego uroda to jedno, ale jest również przepyszny i niezwykle zdrowy.
Wypróbujcie i dajcie znać czy Wam smakowało…
SKŁADNIKI NA RÓŻOWY KOKTAJL:
(porcja dla dwóch osób)
- pęczek rzodkiewek
- 300 ml gęstego jogurtu naturalnego
- sól
SKŁADNIKI NA ZIELONE PESTO:
- 3 łyżki orzechów włoskich
- liście z połowy pęczka rzodkiewek
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka oliwy
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- szczypta soli
- Rzodkiewki razem z liśćmi opłucz pod bieżącą wodą i osusz na ręczniku papierowym. Liście posiekaj, korzenie pokrój na mniejsze kawałki.
- Czosnek obierz.
- Wszystkie składniki pesto utrzyj w moździerzu.
- W kubku miksującym rozdrobnij korzenie rzodkiewek, połącz z jogurtem i dopraw solą.
- Na dno szklanek wyłóż pesto, delikatnie zalej koktajlem i podaj.
Jeden komentarz