PASTA Z JAJEK

Pasta z jajek

Był czas, że pasta z jajek gościła w naszym domu co kilka dni. Taka odmiana na kanapkę, zamiast wędliny czy sera żółtego – idealna na kolację czy na śniadanie. Z domowym majonezem (polecam ten przepis), na samodzielnie upieczonym pieczywie – czy może być coś pyszniejszego…?
Ja swoją pastę wzbogaciłam natką pietruszki, świetnie smakuje też ze szczypiorkiem.
Smacznego!!!

SKŁADNIKI:

  • 6 jajek
  • 3 łyżki majonezu
  • 2-3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki*
  • sól, pieprz do smaku

*zamiast natki można użyć szczypiorek

PRZYGOTOWANIE PASTY Z JAJEK:

  1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić w zimnej wodzie, obrać.
  2. Pokroić w drobną kostkę (można też rozgnieść widelcem).
  3. Dodać natkę i majonez, doprawić solą i pieprzem.

Komentarze:

  1. Malwinka pisze:

    Też robię taką pastę, jest przepyszna!

  2. Justyna Bąk pisze:

    świetne śniadanie:) lubię tą paste:)

Dodaj komentarz